header zonneheuvel

Ontwerp Landgoed Zonneheuvel

Het voormalige landgoed Zonneheuvel ligt in de bossen ten zuiden van het station van Nunspeet, achter landgoedhotel Vennendal.  

Op een heuvel in die bossen werd in 1900 de imposante villa Zonneheuvel gebouwd in chaletstijl, met daar omheen een Engelse landschapstuin. In de jaren ‘60 sloeg het noodlot toe. In villa Zonneheuvel woedde een grote brand nadat de tuinman de kachel vergat te doven.

In het ontwerp van Buro SRO wordt het landgoed in oude luister hersteld. Het initiatief versterkt de recreatieve poort naar de Veluwe. De huidige bouwrechten die de natuurwaarden bedreigen, worden met de herziening van het bestemmingsplan van de kaart gepoetst. 

5 ontwerp zonneheuvel1 ontwerpprincipes zonneheuvel2 ontwerpprincipe hoofdgebouw zonneheuvel4 referentiebeeld Zonneheuvel

Webdesign by BungeWerk, Arnhem